Car Stereo is the #1 Car Audio Online Resource for radio,speakers, MP3, amps, subwoofers, box enclosures, IASCA,DB Drag Racing, USACi and MECA events Car Stereo is the #1 Car Audio Online Resource
Car Stereo is the #1 Car Audio Online Resource
Car Stereo is the #1 Car Audio Online Resource  Welcome to CarStereo.com the Internet Guide to Car Audio Car Stereo is the #1 Car Audio Online ResourceMY ACCOUNT   
Car Stereo is the #1 Car Audio Online Resource
SonicElectronix.com - 1-877-BUY-SONIC
Up to $30.00 in FREE custom install kits on select car stereos. Largest selection online, great prices, Daily Deals and FREE shipping on most products. We are an authorized dealer for Infinity, JBL, JVC, Kicker, MTX, Vibe, RE Audio and others.
Car Audio Black Friday Sales!
Message Forums Car Stereo Message Forums > Head Units > For some reason my headunit cuts out.
Go Back Pages (1): [1]
Author
Thread Post New Thread    Post A Reply
Murkinn
New Member

 For some reason my headunit cuts out.

When I turn the Volume past 20 it cuts out as soon as the bass hits. I'm kind of new to all this so any suggestion would be nice. Thanks

Report this post to a moderator

New Post 08-07-2010 05:03 PM
Click Here to See the Profile for Murkinn Click here to Send Murkinn a Private Message Find more posts by Murkinn Add Murkinn to your buddy list Edit/Delete Message Reply w/Quote
larrypeters86
Senior Member

 

Double check all the connections. Did you use an adapter to tap into the factory wiring? 

Report this post to a moderator

New Post 08-07-2010 09:41 PM
Click Here to See the Profile for larrypeters86 Click here to Send larrypeters86 a Private Message Find more posts by larrypeters86 Add larrypeters86 to your buddy list Edit/Delete Message Reply w/Quote
Murkinn
New Member

 

The thing is that it only happens when I have my subs on and playong

Report this post to a moderator

New Post 08-08-2010 01:21 AM
Click Here to See the Profile for Murkinn Click here to Send Murkinn a Private Message Find more posts by Murkinn Add Murkinn to your buddy list Edit/Delete Message Reply w/Quote
Len34655
Member

 

I currently have the same issue, did you try the advice about the wire harness.or would it be best to do away with the harness and  hard wire everything? any help would be greatfull

Report this post to a moderator

New Post 08-09-2010 10:52 PM
Click Here to See the Profile for Len34655 Click here to Send Len34655 a Private Message Find more posts by Len34655 Add Len34655 to your buddy list Edit/Delete Message Reply w/Quote
N2Audio
Senior Member

 

I used to have that problem.

In my case my alt was not very strong and the current requirement for the sub amp dropped the car's voltage to 11.8 or so.  Apparently the HU was more sensitive to the voltage drop than the amps and it would shut down.  When I replaced the failed 75A alt w/a 110A alt the problem went away.

May not be your problem, but it's a possibility.

Report this post to a moderator

New Post 08-11-2010 03:01 PM
Click Here to See the Profile for N2Audio Click here to Send N2Audio a Private Message Find more posts by N2Audio Add N2Audio to your buddy list Edit/Delete Message Reply w/Quote
kaish88
New Member

 

1) Any loose wires 2) How low is that amp stable to? (1-, 2- or 4-Ohms) Also how do yo have it wired? (stereo, bridged or is it a mono?) 3) Where are the gains? It's not a volume knob, so you can't go Hog-wild with them or they draw more power than the amp can produce. ====================== [url=http://www.micrositez.co.uk/search-engine-optimisation.html] Search Engine Optimisation[/url] | [url=http://www.micrositez.co.uk/seo-company.html] SEO Company[/url]

Report this post to a moderator

New Post 09-05-2010 11:54 PM
Click Here to See the Profile for kaish88 Click here to Send kaish88 a Private Message Find more posts by kaish88 Add kaish88 to your buddy list Edit/Delete Message Reply w/Quote
Ianarian
Member

 

What is the deck playing into? Speakers, amps, processor, the unknown?

Report this post to a moderator

New Post 09-15-2010 03:21 AM
Click Here to See the Profile for Ianarian Click here to Send Ianarian a Private Message Find more posts by Ianarian Add Ianarian to your buddy list Edit/Delete Message Reply w/Quote
Author
Thread Post New Thread    Post A Reply
Go Back Pages (1): [1]

Show Printable Version  |   Email this Page  |   Subscribe to this Thread


   
 Recently Logged In Members  
RampagesZ, from Mobile, AL. Rol886, from Rockaway Beach, NY. Dayton605, from Dayton, TX. reagan1, from Rowlett, TX. soltany, from beirut, MI. 2rgrbn, from Long Beach, CA. kaotiksyko, from , CO. banelsonms, from Moss Point, MS. weezer4rock, from , . jaboran, from swanton, OH. N2Audio, from Lawrence, KS. wolfantry, from erie, PA. IBBumpin, from Columbus, NE. tjsaudio, from anytown, MI. punkroc719, from Winchester, VA. Andrew, from Linden, MI. #1audio, from newport, NC. torawi01, from Corpus Christi, TX. Stripedss, from Hampton, GA. NRred2, from New York, NY.
see more member photos  post your members photo

 

 

 previous page Back Email this page to a Friend 
Home  |  Contact Us  |  About Us  |  Advertise  |  Join!  |  Log-In
 
Copyright © 2006 Online ConneXions Inc.
Web Designed & Hosting