Car Stereo is the #1 Car Audio Online Resource for radio,speakers, MP3, amps, subwoofers, box enclosures, IASCA,DB Drag Racing, USACi and MECA events Car Stereo is the #1 Car Audio Online Resource
Car Stereo is the #1 Car Audio Online Resource
Car Stereo is the #1 Car Audio Online Resource  Welcome to CarStereo.com the Internet Guide to Car Audio Car Stereo is the #1 Car Audio Online ResourceMY ACCOUNT   
Car Stereo is the #1 Car Audio Online Resource
SonicElectronix.com - 1-877-BUY-SONIC
Up to $30.00 in FREE custom install kits on select car stereos. Largest selection online, great prices, Daily Deals and FREE shipping on most products. We are an authorized dealer for Infinity, JBL, JVC, Kicker, MTX, Vibe, RE Audio and others.
Car Audio Black Friday Sales!
Message Forums Car Stereo Message Forums > Head Units > my head unit sucks...needs something
Go Back Pages (1): [1]
Author
Thread Post New Thread    Post A Reply
F1reFly
New Member

 my head unit sucks...needs something

Pioneer UB4200. newer model. Is there anything i can do to make it sound worth a crap? HU is preamped to a JLAudio 450/4 powering 2 Memphis 6.5's. Sub Preamp goes to an MTX 1501d, 1000 watt mono block powering a L7 in a 3.4 ft3 ported enclosure. 4 guage powered, twisted RCA, clean install job. Problem is it sounds like a clock radio. Also i have to turn the volume to about 80% just to hear it at decent level going down the road, yet even 100% still sounds like a clock radio at full blast. IF i crank up gains on both amps, its louder at lower volume of course, but i get some noise in the system, slight power on noise too. still sounds like a clock radio Other than lack of input power to the amps, its main issue is the fact that it literally sounds like a dull, flat old clock radio. EQ can help some but it colors the sound of how its supposed to be something horrible....Seriously, the OEM system my Civic (2005) model came with sounded 20x's better...that is sad. Radio doesnt get good reception, stupid supertuner 3 crap. OEM recieved most stations well. Either way, the music sounds dull and lifeless, dunno how else to describe it but its just like how my clock radio sounds, maybe with less treble.

Report this post to a moderator

New Post 08-08-2010 03:30 PM
Click Here to See the Profile for F1reFly Click here to Send F1reFly a Private Message Find more posts by F1reFly Add F1reFly to your buddy list Edit/Delete Message Reply w/Quote
GILLETTE
Member

 

strange!!! the equipment you list sounds like you should have a great sounding system. if i had to guess i think that your head unit is the weak link but i dont have any idea. sorry bro you have a real problem...

Report this post to a moderator

New Post 08-08-2010 11:37 PM
Click Here to See the Profile for GILLETTE Click here to Send GILLETTE a Private Message Find more posts by GILLETTE Add GILLETTE to your buddy list Edit/Delete Message Reply w/Quote
recover
Member

 

check out woofersetc.com they have an eclipse 7200 with 8v premps or the 5100 with 5v premps . Ypu are run ning 2v now I beat that would make a big difference.

Report this post to a moderator

New Post 08-09-2010 10:03 AM
Click Here to See the Profile for recover Click here to Send recover a Private Message Find more posts by recover Add recover to your buddy list Edit/Delete Message Reply w/Quote
KJM01
Member

 

try grounding the rca's poeple who install them without disconnecting the battery usually get this problem

Report this post to a moderator

New Post 08-09-2010 04:30 PM
Click Here to See the Profile for KJM01 Click here to Send KJM01 a Private Message Find more posts by KJM01 Add KJM01 to your buddy list Edit/Delete Message Reply w/Quote
KJM01
Member

 

have you played with the settings yet?

 

Report this post to a moderator

New Post 08-11-2010 11:23 PM
Click Here to See the Profile for KJM01 Click here to Send KJM01 a Private Message Find more posts by KJM01 Add KJM01 to your buddy list Edit/Delete Message Reply w/Quote
Author
Thread Post New Thread    Post A Reply
Go Back Pages (1): [1]

Show Printable Version  |   Email this Page  |   Subscribe to this Thread


   
 Recently Logged In Members  
RampagesZ, from Mobile, AL. kaotiksyko, from , CO. Rol886, from Rockaway Beach, NY. Dayton605, from Dayton, TX. banelsonms, from Moss Point, MS. weezer4rock, from , . jaboran, from swanton, OH. N2Audio, from Lawrence, KS. wolfantry, from erie, PA. 2rgrbn, from Long Beach, CA. IBBumpin, from Columbus, NE. tjsaudio, from anytown, MI. punkroc719, from Winchester, VA. Andrew, from Linden, MI. #1audio, from newport, NC. torawi01, from Corpus Christi, TX. Stripedss, from Hampton, GA. NRred2, from New York, NY. becesaudio, from davao city, AL. ipodzrcool, from , AL.
see more member photos  post your members photo

 

 

 previous page Back Email this page to a Friend 
Home  |  Contact Us  |  About Us  |  Advertise  |  Join!  |  Log-In
 
Copyright © 2006 Online ConneXions Inc.
Web Designed & Hosting