Car Stereo is the #1 Car Audio Online Resource for radio,speakers, MP3, amps, subwoofers, box enclosures, IASCA,DB Drag Racing, USACi and MECA events Car Stereo is the #1 Car Audio Online Resource
Car Stereo is the #1 Car Audio Online Resource
Car Stereo is the #1 Car Audio Online Resource  Welcome to CarStereo.com the Internet Guide to Car Audio Car Stereo is the #1 Car Audio Online ResourceMY ACCOUNT   
Car Stereo is the #1 Car Audio Online Resource
OnlineCarStereo.com
The best and biggest selection of mobile audio/stereo, multimedia/navigation and accessories at the lowest prices! Kenwood, Pioneer, Rockford Fosgate, JVC, Sony, Clarion, Jensen, Infinity, Kicker and more...
Car Audio Black Friday Sales!
Message Forums Car Stereo Message Forums > Amplifiers > response amp problems
Go Back Pages (1): [1]
Author
Thread Post New Thread    Post A Reply
regor
New Member

 response amp problems

Hey guys and girls

i am having a few problems wif my Response amp. I'm not sure if i have wired it up wrong or if it has a problem wif the amp itself

hears wat i am running 
1x Response amp
AA0429
Power @ 4ohm 14.4V: 800WRMS
Power @ 2ohm 14.4V: 1000WRMS
Power @ 1ohm 14.4V: 1500WRMS 

4x  12' PIONEER TS-W308D4 subs
dual voice coil
power handling (watt)  1400w
power handling (rms) 400w
Impedance (ohm) 4ohm dvc

i wired them up in series i think ?
+ from the amp went to + on all 4 subs same wif the -
and i bridged the 2 terminals in the middle of the subs 

now my problem
its really quiet even wif everthing turned up it still pretty quiet..
i hooked up a cheap amp i had lying around and it did make things abit better..
then i tried linking the 2 together but it just made everything worse.
have i done something wired it up wrong or is my amp just not powerful enough or is there a problem wif my response amp.

any help woud be excellent and much appreciated 

cheers roger

p.s sorry for typing so much :-)

 

Report this post to a moderator

New Post 10-16-2011 11:42 PM
Click Here to See the Profile for regor Click here to Send regor a Private Message Find more posts by regor Add regor to your buddy list Edit/Delete Message Reply w/Quote
SINTORMAN
Senior Member

 

you tried bridging two completely different amps on the subs?

Report this post to a moderator

New Post 10-18-2011 11:49 PM
Click Here to See the Profile for SINTORMAN Click here to Send SINTORMAN a Private Message Find more posts by SINTORMAN Add SINTORMAN to your buddy list Edit/Delete Message Reply w/Quote
KJM01
Member

 

you can only wire those subs for .5ohm, 2ohm, and 8ohm load. Your best bet is at a 2ohm load at which the amp only puts out 1000w not 1500w. check this site out   http://www.the12volt.com/caraudio/woofer_configurations.asp?Q=4&I=42  it shows how you can wire those subs.

Report this post to a moderator

New Post 10-19-2011 08:23 AM
Click Here to See the Profile for KJM01 Click here to Send KJM01 a Private Message Find more posts by KJM01 Add KJM01 to your buddy list Edit/Delete Message Reply w/Quote
Author
Thread Post New Thread    Post A Reply
Go Back Pages (1): [1]

Show Printable Version  |   Email this Page  |   Subscribe to this Thread


   
 Recently Logged In Members  
RampagesZ, from Mobile, AL. Rol886, from Rockaway Beach, NY. Dayton605, from Dayton, TX. reagan1, from Rowlett, TX. soltany, from beirut, MI. 2rgrbn, from Long Beach, CA. kaotiksyko, from , CO. banelsonms, from Moss Point, MS. weezer4rock, from , . jaboran, from swanton, OH. N2Audio, from Lawrence, KS. wolfantry, from erie, PA. IBBumpin, from Columbus, NE. tjsaudio, from anytown, MI. punkroc719, from Winchester, VA. Andrew, from Linden, MI. #1audio, from newport, NC. torawi01, from Corpus Christi, TX. Stripedss, from Hampton, GA. NRred2, from New York, NY.
see more member photos  post your members photo

 

 

 previous page Back Email this page to a Friend 
Home  |  Contact Us  |  About Us  |  Advertise  |  Join!  |  Log-In
 
Copyright © 2006 Online ConneXions Inc.
Web Designed & Hosting